Dia di Tula

Stichting Gedeeld Verleden Gezamenlijke Toekomst Rotterdam
“Het kind in de slavernij” (verleden en heden)”

Stichting GVGT Rotterdam organiseert op 21 augustus 2021 de 5e editie van Dia di Tula in Rotterdam.

Het thema van de herdenking van de slavenopstand o.l.v. Tula van augustus 1795 is “Het kind in de slavernij” (verleden en heden)”

Er wordt in verband met de coronasituatie rekening gehouden met twee scenario’s: hetzij een familiedag activiteit in een wijkgebouw in Rotterdam of een viertal korte online activiteiten verspreid over vier dagen (14 t/m 17 augustus; 14:00-17:00 uur)

De programmeur van Dia di Tula, mevrouw Vany Hooi (geboren op Curaçao), is op zoek naar deelnemers met een achtergrond in Curaçao, die een bijdrage kunnen leveren in een van de onderstaande vormen:

  • Een lezing of voordracht over de positie van kinderen (toen of nu) (psycholoog, onderzoeker, auteur) – Gedicht(en) over kinderen in de slavernij of onderdrukte positie in het heden (dichter, voordrachtskunstenaar)
  • Dans- en/of muziekgroep van kinderen
  • ‘Spoken word’ rond het thema
  • Theater (sketch van 2-3 minuten, kinderen vanaf 8 jaar)
  • Opvoeding: psychische impact slavernij op huidige generaties. Begeleiden van een workshop voor kinderen, leeftijd 8-12 jaar.


Wil je een bijdrage leveren of ken je iemand in Nederland, afkomstig van Curaçao, die in een of meer van bovenstaande vormen een bijdrage kan leveren, breng deze persoon of groep vóór 31 mei a.s. in contact met mevrouw Vany Hooi, via info@diaditula.nl of 06-44066839.

Bij voorbaat dank,
Samen Sterker

Eugène Boeldak

Stichting GVGT Rotterdam
2e Penningmeester, tevens belast met Projectborging
eugene@gvgtrotterdam.nl